måndag 22 november 2010

Malva 1-års check



Malva kan vid 1 års ålder:

Gå, nästan springa. Gick när hon var 10,5 mån om än något stappligt. Blir stadigare för varje dag och nu går det undan ska ni veta! Hon satt upp stabilt när hon var dryga 5 månader och kröp med bravur när hon var 7 mån. Hon har en galet bra motorik! Brås då inte på sin mor som gömmer sig om någon skjuter en boll mot henne och fick gå i motorikträning för att lära sig hoppa hopprep, haha. Men jag har alltid varit envis som döden så de jämnade ut sig ;) Pontus satt också tidigt men sen ålade han sig fram länge innan han kröp. Han började krypa ungefär när Malva började gå och gick först vid 15 mån. Men då hade han en bra balans och slog sig inte i närheten så mycket som sin syster.

Säga: Mamma, Pappa, Tontyysss (Pontus) Baampa (Lampa) Titta, Tutte, Dicka (dricka) Tack, Hej, Bomma (blomma) Ett ganska begränsat ordförråd men de tar sig ;)
Vi är liksom vana vid storebror som pratade mindre meningar vid 1 år...hihi. Det är nog lite så att det blir antingen språk eller motorik som skjuter iväg först i utvecklingen.

Malva kan även dansa till musik Pussas, klättra på allt och lite till med en sjukt bra motorik!
Hon har ett sjuhelvetes humör och tycker det är onödigt att sova på nätterna till hennes zombifierade föräldrars förtret. ;)

Hon väger 9365 g och är 77 cm lång.

Älskar dig min vackra Malva!

Inga kommentarer: